15 Haziran 2009 Pazartesi

ALTIN KOZA ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU...




ALTIN KOZA’NIN KAZANANLARI ‘KÖPRÜDEKİLER’ VE ‘11’E 10’KALA’

Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması kapsamında verilen En İyi Film Ödülü, Aslı Özge’nin yönettiği Köprüdekiler ve yönetmenliğini Pelin Esmer’in yaptığı 11’e 10 Kala arasında paylaştırıldı. En İyi Yönetmen Ödülü’ne ise Uzak İhtimal isimli filmiyle Mahmut Fazıl Coşkun layık görüldü. Festivalin “Büyük Jüri Yılmaz Güney Ödülü”, yönetmenliğini Orhan Eskiköy ve Özgür Doğan’ın yaptığı İki Dil Bir Bavul isimli belgesel filme giderken, Adana İzleyici Jürisi En İyi Film Ödülü’nü Atalay Taşdiken’in yönettiği Mommo Kızkardeşim isimli film aldı.

Festivalde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne Uzak İhtimal filmindeki performansıyla Nadir Sarıbacak layık görüldü. En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ise yine aynı filmdeki oyunculuğuyla Görkem Yeltan’a verildi.

En İyi Görüntü Yönetmeni ödülüne Pus filminden Erkan Özcan ve Süt filminden Özgür Eken layık görülürken, En İyi Senaryo Ödülü, 11’e 10 Kala filmiyle Pelin Esmer’e verildi. En İyi Kurgu Ödülü’nü ise Pandora’nın Kutusu isimli filmdeki çalışmasıyla Franck Nakache aldı.

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü, Vicdan’daki rolüyle Tülin Özen’e verilirken, En İyi Yarımcı Erkek Oyuncu Ödülü ise Mommo Kızkardeşim filmindeki rolüyle Mustafa Uzunyılmaz ve Pandora’nın Kutusu filmindeki performansıyla Osman Sonant arasında paylaştırıldı. Yarışmada En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü’nü Gölgesizler filmindeki çalışmasıyla Serdar Yılmaz aldı. En İyi Müzik kategorisinde ödül alan isim ise Dilber’in Sekiz Günü filminden Nail Yurtsever oldu.

Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması kapsamında verilen Umut Veren Genç Kadın Oyuncu ödülüne Hayatın Tuzu isimli filmdeki performansıyla Asiye Dinçsoy layık görülürken Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü’nü Süt filmindeki oyunuyla Melih Selçuk aldı.

16. Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması’nda En İyi Stüdyo kategorisinde ise ödül verilmedi.

SİYAD JÜRİSİ ‘İKİ DİL BİR BAVUL’ DEDİ

16. Altın Koza Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda bu yıl verilen ve jüri üyeliğini sinema yazarları Özgür Şeyben, Uğur Vardan ve Yusuf Güven’in yaptığı ‘SİYAD En İyi Film Ödülü’ne ise yönetmenliğini Orhan Eskiköy ve Özgür Doğan’ın yaptığı İki Dil Bir Bavul isimli film layık görüldü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder